Blog

Wat zijn de verschillende tussen natuursteen en composiet?

Geplaatst door:

Een veel gestelde vraag is; wat zijn de verschillen tussen natuursteen en composiet?

Natuursteen is voor 100% vervaardigd uit de natuur terwijl composiet een samengesteld materiaal is.

Er zitten aan beide voor en nadelen. Waar u de keuze uiteindelijk in maakt zal onder andere afhangen van waar u het voor wilt gebruiken, dus welke toepassing (aanrechtblad, dorpel, vloer, etc). Maar uiteraard is het ook afhankelijk van wat u mooi vindt.

Dejastone kan u hierin goed adviseren.

 

Eigenschappen natuursteen

Natuursteen heeft een uniek karakter en prachtige uitstraling waarbij bijvoorbeeld graniet 1 van de hardste materialen is die er bestaat, het is bestand tegen zuren en bevat geen kalk waardoor ook vlekken niet snel gezien zullen worden hierin. En zo is bijvoorbeeld Belgisch Hardsteen en Marmer weer wat poreuzer van materiaal en verdienen de voorkeur te behandelen met een impregneer.

 

Eigenschappen composiet

Composiet is samengesteld uit diverse materialen zoals graniet, marmer of kwarts wat samen is geperst met kunsthars. Het is daardoor ook in heel veel verschillende kleuren leverbaar. Composiet is ten opzichte van natuursteen iets makkelijker te onderhouden, het is een gesloten oppervlak dus vlekken worden wat minder gezien. Desondanks moet uiteraard uitgekeken worden met hete of zure materialen.

gootsteen-belgisch-hardsteen-met-gefrijnde-afwerking-300x210 Caesarstone-Jet-Black-Motivo-3100M-keukenblad-detail-300x210

Voorbeelden van Natuursteen kunt u hier vinden op onze website en voorbeelden van Composiet kunt u hier vinden op onze website.

0
  Gerelateerde berichten